Najbardziej jednak spodobał mi się fakt, że poprzez wypełnienie kuponu z ostatniej strony takiego magazynu lub udział w konkursach na fanpage Makro na facebooku, można wygrać szkolenia z poszczególnych rodzajów kuchni świata.
Udało się :) Byłam już na dwóch szkoleniach: kuchni angielskiej oraz kuchni szwajcarskiej. W tą sobotę, będę miała okazję uczestniczyć w kolejnym szkoleniu- z kuchni włoskiej.
Te pięć godzin warsztatów to okazja nie tylko do spotkania oko w oko z Szefem Kuchni - Kurtem Schellerem, który ujmuje swoją otwartością, humorem i nieprawdopodobną wiedzą, ale także możliwość gotowania w fantastycznie wyposażonej kuchni Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie. Jeśli będziecie mieli okazję się tam wybrać, nie wahajcie się - naprawdę warto!
Dzisiaj przepis na przepyszną i bardzo szybką w przygotowaniu przystawkę...
ROLADKI Z CUKINII I SERA KOZIEGO
roladki z cukinii i sera koziego w wykonaniu Szefa Kurta Schellera |
- 1 cebula
- 1 pomidor, sparzony, obrany ze skórki
- szczypiorek
- oliwa z oliwek
- ocet winny
- sól
- pieprz
Cebulę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Dodajemy pokrojony szczypiorek. Oliwę z oliwek i ocet winny dodajemy w proporcji 3:1. Solimy i pieprzymy do smaku.
Roladki:
- cukinia
- ser kozi
- sól
- pieprz biały
Cukinię kroimy na cienkie plastry (razem ze skórką) - można to zrobić za pomocą tarki do warzyw. Plastry cukinii wrzucamy na gotującą się wodę i blanszujemy przez około pół minuty. Wyjmujemy z wrzątku i hartujemy w zimnej wodzie. Cukinię osuszamy za pomocą ręcznika papierowego lub ściereczki. Przyprawiamy solą i pieprzem białym. Serek kozi kroimy w kawałki około 1cm. Zawijamy w cukinię.
Roladki polewamy dresingiem. Dobrze jest zostawić roladki na parę minut, aby smaki ładnie się połączyły. Danie można także ozdobić kremem na bazie octu balsamicznego, który wspaniale łączy się ze smakiem roladek.
SMACZNEGO :)
2 komentarze:
Były naprawdę bardzo dobre-ciekawe jak będzie w sobotę:)
:) mam nadzieję, że jak zwykle bardzo miło i niezwykle interesująco :) do zobaczenia!
Prześlij komentarz